BANSİAD’TAN ÇARPIK YAPILAŞMA UYARISI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yalçın Cömert, Bandırma ve çevresine yapılacak olan sanayi ve liman yatırımlarıyla birlikte ilçenin ciddi anlamda demografik yapısının değişeceğini, bununda konut problemini beraberinde getireceğini söyledi. Hıdır ve Şirinçavuş Mahalleleri arasına yapılacak yeni liman ve sanayi yatırımları sonrasında Bandırma’nın nüfusunun 600 bin olarak öngörüldüğünü dile getiren Cömert “Bunun için yerel yönetimlerin bu kadar insanın barınabileceği yeni konut alanları üretmek zorundadır. Bunun yapılmaması halinde ilçedeki konut fiyatları ciddi oranda artacaktır. Arsa üretme maalesef hiç yok” dedi.
10-15 yıl sonra nüfus 600 bin olacak
Bandırma bu gün itibariyle 150 bin nüfusa sahip olduğunu anımsatan Cömert “Yapılacak sanayi ve liman yatırımlarının ardından bu nüfus 600 bine çıkacaktır. 10-15 yıl içerisinde 4 tane yeni Bandırma’yı inşa etmek durumundayız. Bunun önlemini şimdiden almamız gerekiyor. Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin planlamalarını buna göre yapması çok önemlidir” şeklinde konuştu. Bu süreçte planlamanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Cömert “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi nasıl 1/1000.000 planlara titizlikle sahip çıktıysa aynı titizliği 1/5000’lik nazım imar planlarında da göstermesini bekliyoruz. 1/5000’lik imar planlarında Bandırma’da yeni konut alanları üretilmelidir” ifadesini kullandı.
Konut alanı oluşturulmazsa kıtlık rantı oluşur
Bunun yapılmaması halinde ilçede çok pahalı olan arsa fiyatlarını çok çok daha pahalı olacağına dikkat çeken Cömert “Bu gün 10 TL olan arsa yarın 100 TL’ye alınacaktır. Arsa kentsel bir ranttır. Arsa üretimi durdurulursa o zamanda ilçede kıtlık rantı oluşur. Bandırma bir İstanbul değildir. Bandırma’da gerekli konut alanları oluşturulmazsa konut fiyatları İstanbul gibi olur ancak vatandaşların gelirleri İstanbul gibi olmadığından bu seferde ilçe sakinleri çok mağdur olur” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANSİAD’TAN ÇARPIK YAPILAŞMA UYARISI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x