BANMİD SAHİL YENİCE’DE MİDYE ÜRETİMİNE BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Banmid Limited Şirketi, Bandırma’nın Sahil Yenice Mahallesinde kurduğu yılda 3 bin 500 ton kapasiteye sahip tesislerde kültür midyesi üretimine başladı. Levrek ve çupranın ardından Bandırma’nın midyesi de artık kültürlü oldu.

Yılda 3 bin 500 ton üretim hedefleniyor

Türkiye’de yılda 2 bin ton çiftlik midye üretiminin yapıldığını açıklayan Banmid LTD.ŞTİ Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çoban, Avrupa’da midye pazarının ise 750 bin ton olduğunu söyledi. Dünyada en çok midye yetiştiriciliği yapan ülkelerin İspanya, Fransa, Hollanda, İtalya, İngiltere, Norveç ve Yunanistan olduğunu anımsatan Çoban, “Türkiye’de midye üretimi uzun süreden beri doğadan avcılık yolu ile yapılıyor. Ancak, son yıllarda midye yetiştiriciliği ile ilgili şirketimiz dahil olmak üzere özel sektörün çok sayıda girişimi mevcuttur. Bandırma’nın Sahil Yenice Mahallesine kurduğumuz tesiste yılda 3 bin 500 ton kültür midyesi üretmeyi hedefliyoruz. Projenin yatırım maliyeti yaklaşık 9 milyon TL’dir” dedi.

Menşei belli olmayan midye tüketmeyin

Doğadan kaçak avcılık yolu ile temin edilen midyelerin sağlık açısından risk taşıdığını dile getiren Çoban, bundan dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının doğadan midye toplanan sahaların tamamına yakınında avcılığı yasakladığını anımsattı. Son yıllarda sağlıklı ve uygun koşullarda üretim yapan yetiştiricilik firmalarının öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Çoban, vatandaşlarımız kontrollü şartlarda üretilen, analizleri yapılmış, menşei belli olan ve üretici firmanın etiketine sahip olan kültür midyeleri tüketmelidirler. Nereden çıkarıldığı, hangi şartlarda işlendiği belli olmayan, özellikle de menşei ve üreticisi bilinmeyen midyelerin tüketilmesi insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir” dedi.

DSC_6930

DSC_6932

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANMİD SAHİL YENİCE’DE MİDYE ÜRETİMİNE BAŞLADI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x