Bandırma’nın çocukları ölecek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son 40 gün içinde Bandırma Devlet Hastanesine uyuşturucu kullanımı nedeniyle 18 başvuru oldu. Bunlardan 2’si yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Son günlerde adeta bonzai denen sentetik uyuşturucunun Bandırma’nın gençlerini, hatta çocuk yaşta denecek liseli öğrencilerini komaya sokmasına tanık oluyoruz. Siyaset kurumu kendi iç çekişmelerinden dolayı nedense bu alana eğilmeyi denemiyor bile. Ailelerin genel algısı ise “benim çocuğum yapmaz” Uyuşturucunun tüketildiği alanlar ise genel olarak metruk binalar, bunların başını da Pertevnihal ve eski 3’nolu sağlık ocağı çekiyor. Camlar, çerçeveler kırık. Hatta bu alanlarda uyuşturucuyu kullanmak için “kova” tabir edilen düzenekler bile hazırlanmış. Peki, önlenmesi gereken konulardan biri bu uyuşturucun tüketildiği alanların kontrol altına alınması değil mi? Ancak Bandırma’da bu alanlar bilindiği halde, kent yöneticileri neden bu alanların girişlerini kapatmıyor? Bonzai terörü her geçen gün yaygınlaşırken aileleri bilgilendirecek toplantılar düzenlenmiyor.” Bandırma’da bonzai terörü” başlıklı haberimizin ardından ciddi bir kamuoyu oluştu. Şimdi Bandırma halkı uyuşturucuyla mücadele için siyasetçilerin, yerel yönetimin adım atmasını bekliyor. Yarın bir bankta bırakılıp, ölüme terk edilen ya sizin çocuğunuz olursa? HEKİMLER NE DİYOR? Son günlerde Bandırma’da çok sayıda sentetik uyuşturucuya(bonzai) bağlı olayın meydana gelmesinin ardından Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Ersin Atıcı”sentetik uyuşturucu” hakkında bilgi verdi. Sentetik uyuşturucunun normal marihuanada bulunan etkinin 100 kat fazlasını yarattığını belirten Ersin Atıcı ”bu durum Sentetik Marihuananın, çok zararlı, tahmin edilemez ve çok güçlü etkiler yaratmasına neden olur.”dedi. Son dönemde ülkemizde eroinden sonra en çok bağımlık tedavisi için başvuranların sentetik uyuşturucu kullananlardan geldiğine dikkat çeken Atıcı” Sentetik uyuşturucunun belli başlı komplikasyonları; yüksek kan basıncı, kalbe giden kan basıncı yavaşlatmış ve kalp krizi, mide bulantısı, kusma, aşırı aksiyete, kriz ve nöbetlerdir” şeklinde konuştu. Sentetik uyuşturucunun yaratığı bağımlığa da işaret eden Doktor Atıcı, bu maddeye bağlı olumsuz deneyimler yaşayan kişilerin dahi bu madde bağımlılığını bırakamadığını belirterek, yaşanan sürecinin ne kadar tehlikeli ve dönüşünün zor olduğuna dikkat çekti. Son 40 gün içinde uyuntucuya bağlı şikâyetler nedeniyle hastaneye 18 başvurunun olduğunu aktaran Dr.Ersin Atıcı, bunlardan 2’sinin yoğun bakım ünitesine alındığını,3’ünün serviste tedavi edildiğini ve diğerlerinin de gerekli müdahalelerin ardından acil servisten taburcu edildiğini belirtti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bandırma’nın çocukları ölecek mi?

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x