BANDIRMA’DA COŞKULU 29 EKİM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri coşku ile sürüyor.

Dün Atatürk heykeline çelenk konulmasıyla başlayan törenlere bugün de 09.00 da kaymakamlık makamında Tuncay Sonel’in protokol ile bayramlaşmasıyla devam edildi. Burada bayramlaşmaya Ak Parti Balıkesir milletvekili Sema Kırcı, CHP milletvekili Mehmet Tüm, Belediye Başkanı Dursun Mirza, garnizon komutanı Mustafa Rüştü Çelenk, Ağır ceza reisi Abdullah Köksal, Cumhuriyet başsavcısı Önder Yeniçeri, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi rektörü Süleyman Özdemir ve daire müdürleri katıldı.
İkinci tören Cumhuriyet caddesinde yapıldı. Önce devlet protokolü Bandırmalılara Türk bayrağı dağıttı. Halkın ve öğrencilerin protokol tarafından selamlanmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. İlçe kaymakamı Tuncay Sonel küçük izcileri protokole alarak yeni uygulamasına devam etti.

TUNCAY SONEL: CUMHURİYET KOLAY KAZANILMADI
Bandırma ilçe kaymakamı yaptığı konuşmada Cumhuriyet vurgusu yaparak gençlerin cumhuriyete sahip çıkmasını istedi. Sonel “ 92 yıl önce kurulan Türkiye Cumhuriyetini tarihteki yerini almıştır. Atatürk’ün cumhuriyeti kurmaktaki amacı ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Onun için hepimiz ne iş yaparsak yapalım en iyisini yapmaya çalışalım. Geçmiş de olduğu gibi günümüzde de cumhuriyetimiz yıkmak isteyen odaklar bulunmaktadır. Ancak biz ülkemizi asla böldürmeyeceğiz.
Bandırma bir aile gibi bugün bayramımızı kutluyor. Çocuklarımız bizim gonca güllerimizdir. Siz çocuklarımız ailenizi ve öğretmenlerinizi seviniz ve onların kıymetini bilin. Ülkenize bayrağınıza sahip çıkın. Ülkeyi böldürmemek için bir olun diri olun. Bugün Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi Anıyor ve hayır duaları gönderiyoruz.” Dedi.

HALK OYUNLARI ÖDÜL VE GEÇİT TÖRENİ
Okunan şiirlerin ardında Bandırma Şehit Süleyman Bey Ortaokulu halk oyunları ekibi ve Bandırma Belediyesi folklor ekibi Bandırmalılara gösteri sundular. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen kros yarışmalarında, resim ve kompozisyon dallarında ödül alan öğrencilere kupaları ve madalyaları verildi. Son olarak resmigeçit törenine geçildi. Sancağın geçişini protokol ayakta izledi. Resmigeçit detüm okullar içinde kıyafetleriyle, disiplinleri ve yürüyüşleriyle Fatih Ortaokulu, Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi ve Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fark yarattı.

Bandırmalıların son yıllarda ilk kez bu kadar yoğun olarak katılım sağladıkları törenler Bandırma Belediye Bandosunun geçişi ile sona erdi.

29 EKİM129EKİM2

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA’DA COŞKULU 29 EKİM

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x