BANDIRMA KÖRFEZİNDE DENİZ KİRLİLİĞİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Körfezi, 20 Eylül 2017 tarihinde oluşan deniz kirliliği çevrecilerin büyük tepkisini toplamıştı. Konunun  üzerine giderek olay yerinde gerekli incelemelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Meclisi , Çevre ve Sağlık komisyonu üyesi Dr.Selim Panç. yaptığı açıklamada denizde yaklaşık 2 km kadar alanda toprak renginde kirlilik tespit ettiğini söyledi. Bunu ilgili kurumlar Sahil Güvenlik , Tarım İlçe Müdürlüğü,  İl Çevre ve Sağlık Müdürlüklerini haberdar ederek harekete geçirdik. Denizde ki kirli sudan alınan numune Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Konunun takipçisi olan Dr.Selim Panç bu kirlilikten alınan numune sonuçlarını  kamuoyuyla paylaşmak istediğini belirterek Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuar sonuçlarında yağ ve gres oranı 652.4mg/L olarak tespit edildiğini buna göre denizde ki  bu kirliliğin nedeni tartışmasız olarak SİNTİNE ( gemi kazanlarının bulunduğu  zemininin  altında,  gemi içinden sızan sularla makine ve kazan dairelerinden akan yağın birikintisi) atığı olarak belirlenmiştir.

Dr.Selim Panç “Temiz bir çevre ve deniz için herkesi ve ilgili birimleri daha hassas, duyarlı ve özenli çalışmaya  davet ediyorum.” dedi

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA KÖRFEZİNDE DENİZ KİRLİLİĞİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x