BANDIRMA 17 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM YILINI AÇTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni rektörlük çok amaçlı salonunda yapıldı.

Açılış törenine Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Sema Kırcı, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş, Marmara Kaymakamı Mustafa Duruk Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kerim Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, çok sayıda sivil toplum örgütünün başkan ve yöneticisi katıldı.
Açılışta konuşan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin 6 yerleşke,4 enstitü,5 fakülte,1 yüksekokul,7 bölüm,16 program,170 akademik ve idari personel ve 9 bin 475 öğrenciyle 2015-2016 yılı eğitim ve öğretimine başladığını söyledi.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’da konuşmasında, üniversitelerin ülkemizin sosyoekonomik açıdan gelişmelerine vermiş olduğu katkıya dikkat çekti.
Açılış konuşmalarının ardından fakültelerini birincilikle kazanan öğrencilere tebrik beraatları Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Özdemir tarafından verildi.
Onyedi Eylül Üniversitesinde açılış dersi Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Talat Ulussever tarafından verildi.

Ulussever “Geliştirilecek yeni ürünler ve uygulamalarla sermayenin tabana yayılmasını kolaylaştırarak finansal katılımın artırılması, özellikle düşük ve orta gelir grubunun yüksek getirili ürünlere yatırım yapma imkânlarının çoğaltılması gerekmektedir” dedi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin 2015-2016 akademik yıl açılış törenine katılan Ulussever, burada yaptığı konuşmada, sanayi kuruluşlarında her geçen yıl artan borç-öz kaynak oranlarının şirketler için büyük bir risk faktörü oluşturduğunu söyledi.
Gelişmiş ülkelerde yüzde 70 seviyelerinde bulunan borç-öz kaynak oranının Türkiye’de yüzde 100’leri aştığını belirten Ulussever, şirketlerin öz kaynaklarından daha fazla borçlandığını ifade etti.
Bu borçlanmanın, sürdürülebilir büyümenin önündeki en önemli engellerden biri olduğunu vurgulayan Ulussever, “Yatırımcı tarafına baktığımızda Türkiye’deki yurtiçi tasarrufların yaklaşık üçte ikilik kısmının mevduata yönlendiği bir tabloyla karşılaşmaktayız. Borçlanmaya dayalı büyüme modelinin yanı sıra ekonomik büyümemizi daha güçlü hale getirebilmemiz için sermaye piyasaları öncülüğünde risk paylaşımına dayalı ürünlerin daha fazla yer aldığı yeni bir sisteme, oluşuma, hikayeye ihtiyaç duyulduğu açıktır” dedi.
Ulussever, Borsa İstanbul’un ana aktörü olduğu sermaye piyasasında, finansal araçlarla tasarruflara hareket ve canlılık kazandırıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Şirketler ve kuruluşlar, ihraç ettikleri sermaye piyasası araçlarını yatırımcılara sunarak büyümeleri için gerekli finansmana en düşük maliyetlerle ulaşabilmektedirler. Borsalar, finansal araçların kolaylıkla el değiştirmesini sağlayarak sermayenin el değiştirmesine ve halkın küçük tasarruflarla büyük şirketlere ortak olabilmesine imkan tanıyor. Ayrıca, sermayenin tabana yayılması gibi çok önemli işlevi de yerine getiriyor. Geliştirilecek yeni ürünler ve uygulamalarla sermayenin tabana yayılmasını kolaylaştırarak finansal katılımın artırılması, özellikle düşük ve orta gelir grubunun yüksek getirili ürünlere yatırım yapma imkanlarının çoğaltılması gerekmekt

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA 17 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM YILINI AÇTI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x