BALIKESİR’İN “EVETÇİ” NİNESİ SOSYAL MEDYA FENOMENİ OLDU!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir’de “evet” oyu kullanacağını açıklayan yaşlı kadının konuşması sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor.

Emekli memur Selim Kocagöz ile evli, 2 çocuk ve 4 torun sahibi ev hanımı 61 yaşındaki Ayşe Kocagöz, çekilen videosu ile 16 Nisan referandumu öncesi sosyal medyanın yeni fenomeni oldu. Referandumda “evet” için çalışmalar yapan Anka Gençlik Derneği üyelerinin kendisini ziyareti sırasında gençlere seslenen yaşlı kadının sözleri sosyal medyaya düştü. Ayşe Kocagöz, gençler tarafından çekilen görüntüsünde, “Biz dediler, hayır cephesinden geliyoruz. Neden hayır diyeyim dedim. Diktatör olacak da, tek adam geliyor da. Hayır dedim. Hiç de diktatör olmaz. Tek olamaz, Millet Meclisi var. 600 tane milletvekili olacak dedim. Ben size soracağım. Neden hayır diyeyim dedim. Birşeyler konuşmaya başladılar. Ben de onlara, hayır diyeyim de Hollanda’nın mı yanında olayım? Hayır diyeyim de Almanya’nın mı yanında olayım? Hayır diyeyim de PKK’nın mı yanında olayım? Hayır diyeyim de Fetö’cülerin yanında mı olayım? 15 Temmuz yeniden mi olsun dedim. 250 tane şehit var dedim. 2 bin 190 tane gazi var dedim” diye konuştu.

Ayşe Kocagöz, videoyu çekerek paylaşan Balıkesir Anka Gençlik Derneği gönülüsü Nur Gacal’a teşekkür etti. Kocagöz, “Hollanda’da yaşananlar gözümün önüne geldi. Atlarını, köpeklerini bizim insanlarımızın üzerine yürüttüler. Hollanda hayır diyor. Almanya hayır diyor. Amerika hayır diyor. PKK hayır diyor. Biz neden hayır diyelim? Onlar bizi atlarına, köpeklerine çiğnetsinler mi? Yedirsinler mi? Onlar gözümün önüne gelince moralim bozuldu. Ben hayır demem. Ben evet derim. Hollanda’nın yanında olmam. Amerika’nın yanında olmam. Almanya’nın yanında olmam. PKK’nın yanında hiç olmam. Türkiye’nin geleceği için, çocuklarımız için, torunlarımız için evet derim. Bir kere değil, bin kere evet derim” dedi.

“15 Temmuz gecesi sokağa ilk çıkanlardan birisiyim”

15 Temmuz gecesi eşiyle hemen meydana koştuğunu anlatan Ayşe Kocagöz, “Gece 22.00’de çıktık sabaha karşı 04.00’te geldik. Arkadaşlarıma, “Tanklara karşı kadınlar olarak ilk biz duracağız” dedim 250 şehidimiz var. Hayır oyu isteyenler, “bize haklarını helal etmeyeceklermiş” Şehitlerimizin kanları ne olacak. Gazilerimizin haklarını kim verecek. Onların sağlıkları bozuldu.
Cumhurbaşkanımız başa geldiğinden beri onunla çok uğraşıyorlar. Adam Türkiye’yi ileri götürdü. 15 senede yapmadığı iş kalmadı. Hangi iş var yapılmayan? Şimdi gelip hazıra oturup sefasını kuracaklar. Dış devletler de bizi sömürecekler. IMF’nin de borcu bitti. Borç bitmeseydi dış devletler böyle yapmazdı. Türkiye çalışsın, köle olsun istiyorlar. Allah Cumhurbaşkanımıza zeval vermesin. Gençler de aklını başına alsınlar. Biz çocuktuk ayağımızda pabuç yoktu. Karda kışta kardeşimle beraber sırayla ayakkabıları giyerdik. Sağlam pabuç yoktu. Türkiye çok ileri gidiyor. “Bu adam bir şey yapmadı, çalışmadı” derlerse yalan söylerler. Adamın yapmadığı bir iş kalmadı. Onlar hazıra konmak istiyorlar. Denizin altından, üstünden yolları getirdi götürdü. Yollar geliş gidiş ayrı oldu. Havaalanları, okullar, hastaneler. Daha ne yapsın Cumhurbaşkanı. Gözü görene bunlar yeter. ‘Evet’ demek için yeterli. Bunlar kendileri hazıra konmak istiyorlar. Dış devletlerin maşaları olup Türkiye’yi sömürmek istiyorlar. Bu sebeple ‘evet’ demek çok şey ifade ediyor.’ diye konuştu

Nur Gacal ise, “Balıkesir genelinde çalışmalarımıza devam ederken teyzemizin kapısını çaldım. Referandum için evet çalışması yürüttüğümüzü ve bunun için broşür getirdiğimizi söyledim. Teyzemiz bizi çok sıcak karşıladı. Kendisine broşürlerimizi verdik. Daha önce hayırcıların geldiğini söyledi. Teyzemiz hayırcılara ne söylediğini anlatırken kısa bir videosunu aldım. Sosyal medyada çok başarılı bulundu. Teyzemizin konuşması gençlerimizin, vatanımızın, milletimizin sesi oldu. İçimize olan herşeyi söyledi” dedi.

İHA

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BALIKESİR’İN “EVETÇİ” NİNESİ SOSYAL MEDYA FENOMENİ OLDU!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x