BALIKESİR’DE İTHALAT VE İHRACAT RAKAMLARI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü, ” Eylül 2016 Dış Ticaret İstatistiklerini” açıkladı. Buna göre kentte geçen yılın aynı ayına göre ihracat arttı, ithalat azaldı.

TÜİK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir’de ihracat 2016 yılı eylül ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,3 artarak 39,5 milyon dolar, ithalat yüzde 17,8 azalarak 27,1 milyon dolar oldu. Bir önceki aya göre değişimler incelendiğinde ise ihracat yüzde 12, ithalat yüzde 12,8 oranında azaldı.

2016 yılı eylül ayında Balıkesir’den yapılan ihracat miktarları fasıllara göre incelendiğinde, en büyük pay 8,7 milyon dolar ile elektrikli makine ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon görüntü-ses kaydetme-verme cihazları, aksam-parça-aksesuarı olurken bu faslı 7,2 milyon dolar ile etler ve yenilen sakatat ve 3,4 milyon dolar ile dokunabilir maddelerden hazır eşya, takımlar, kullanılmış giyim ve dokunmuş diğer eşya, paçavralar faslı takip etti.

2016 yılı eylül ayında Balıkesir’e yapılan ithalat miktarları fasıllara göre incelendiğinde ise en çok ithal edilen fasıl 5,5 milyon dolar ile gıda sanayinin kalıntı ve döküntüleri, hayvanlar için hazırlanmış kaba yemler olurken bu faslı yine 3,6 milyon dolar ile elektrikli makine ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon görüntü-ses kaydetme verme cihazları, aksam-parça-aksesuarı” ve 2,7 milyon dolar ile “Kazanlar, makineler, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları faslı takip etti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BALIKESİR’DE İTHALAT VE İHRACAT RAKAMLARI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x