BAÇED: BANDIRMA’NIN İÇME SUYU TEHLİKEDE!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Çırpılar Köyü’nde yapılması öngörülen  Çırpılar Termik Santrali, içme su ihtiyacını Gönen Barajı’ndan karşılayan   yaklaşık 150 bin nüfuslu Bandırma’yı da ürkütüyor.

kaz dağları çırpılar termik çed

BAÇED: BARAJIN  ETEĞİNDE  TERMİK  SANTRAL  OLMAZ!

 

Bandırma Çevre ve Kültür Derneği(BAÇED)  yönetim kurulu üyesi ve  Çevre Komisyon  Başkanı Hüseyin Ata , “ Bir süredir Çanakkale’de ve Kaz Dağları’nda başta Yenice ilçesi ve köy  muhtarları olmak üzere,  aylardır günlerdir bir tepki ve çığlık yükseliyor. Bizim de Bandırma olarak içme suyu ihtiyacımızı karşıladığımız Gönen Barajı eteğine  Taşzemin İnş. Madencilik Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş.  tarafından  kömürle  çalışacak bir termik santral kurulması öngörülüyor. BAÇED olarak bizlerde komşu ilimiz de ve hemen yanı başımızda yaşanan bu fiili duruma seyirci kalamayız”dedi.

BAÇED: TERMİK  PROJESİNDEN  VAZGEÇİLMELİDİR!

BAÇED Çevre Komisyon Başkanı  Ata, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın  ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün  48331039/220.01 sayılı  yazılı tebliğiyle  projeyle ilgili ÇED Raporu  hakkında beyan edilen eksikliklerin  tamamlanmak üzere ve komisyonda yer alan bazı kurumların görüşlerini Bakanlığa ulaşmaması nedeniyle projenin ÇED sürecinin durdurulduğunu beyan etmiş  olması bizleri tatmin etmemektedir. Yenice’ye bağlı 65 köy muhtarının ve bölge insanının  rahatsızlıklarını ve tepkileri yanı sıra çevre örgütleri nezdinde demokratik sivil toplum kuruluşlarının  da itirazları dikkate alınarak, kurulması öngörülen termik santralin Bandırma’nın içme suyunun karşılandığı Gönen Barajı’na yakınlığının da dikkate alınarak,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın  Taşzemin İnş. Madencilik Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş.nin termik santral projesini ve lisansını iptal etmesini talep ediyoruz. “dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BAÇED: BANDIRMA’NIN İÇME SUYU TEHLİKEDE!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x