Ahmet Akın’ın Balıkesir’deki karla mücadele çalışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Balıkesir’deki karla mücadele çalışmalarını TBMM gündemine getirdi. Genel Kurulda söz alarak karla mücadele çalışmalarında yaşanan sıkıntıları anlatan Akın, Büyükşehir Belediyesi Yasasında yapılan değişiklikle yaşanmakta olan görev ve yetki karmaşasına da değindi. Ahmet Akın TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “Birkaç gündür sürmekte olan etkili kar yağışı Balıkesir’imizde de hayatı etkiledi. İlçe belediyelerimiz kıt olanakları ile bütün yolları açmaya çalışırken, ilçelerin gelirlerinin %45’ini alan daha geniş olanaklara sahip Büyükşehir Belediyesinin karla mücadelede ilçe belediyelerine destek vermiyor olması sıkıntılara yol açmaktadır.

Özellikle kar yağışının çok etkili olduğu Savaştepe, Balya, Susurluk, Marmara, Dursunbey, Gönen, Manyas, Sındırgı, Erdek ilçelerimiz ve mahallelerinde kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açmıştır.

5216 sayılı Kanun ile Büyükşehir Belediyeleri yetki alanındaki mahallelerde yolların yapılması ile bakım onarım, temizliği ve karla mücadele çalışmaları yapmakla sorumlu kılınmıştır.

Kanunun amir hükmüne rağmen ilçe belediyeleri karla mücadele çalışmalarını canla başla sürdürürken Büyükşehir Belediyesinin bu konuda katkı sunmuyor olması anlaşılmaz bir tutumdur. Büyükşehir Belediyesi Yasasında plansız, programsız sadece seçim kazanma odaklı, görev, yetki ve sorumluluk kargaşasına yol açan değişikliklerin faturasını yurttaşlarımız ödemektedir.

Buradan Balıkesir Büyükşehir Belediyesini yasadan kaynaklı görevinde daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ceviz fidanı satışları Bandırma'da arttı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ahmet Akın’ın Balıkesir’deki karla mücadele çalışmaları

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x