ABD SAVAŞA GİREBİLİR !

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Suriye’nin kuzeyine geleneksel kara gücü gönderme teklifinde bulunmaya hazırlanıyor. Trump, onaylarsa ABD Irak’tan sonra ilk kez bir ülkeye kara gücüyle girecek.

ABD’den Suriye ve Irak’taki gelişmelere yönelik sıcak bilgiler geliyor. CNN televizyonu, son dakika olarak geçtiği haberinde ABDSavunma Bakanlığı Pentagon’un Suriye’nin kuzeyine geleneksel kara gücü gönderme teklifinde bulunmaya hazırlandığını duyurdu. Yeni plan Başkan Donald Trump tarafından imzalanırsa, Washington Irak savaşından bu yana ilk kez başka bir ülkeye operasyon için kara gücü göndermiş olacak.

“KARA BİRLİKLERİ SURİYE’YE GİDEBİLİR”

CNN televizyonunun haberinde, ismi açıklanmayan bir savunma yetkilisi “Bir süreliğine konvansiyonel kara birlikleri Suriye’ye gidebilir” dedi.

ABD Başkanı Trump, göreve gelir gelmez Pentagon’dan bir ay içinde terör örgütü DEAŞ’a karşı bir savaş planı hazırlamasını istemişti. Asker gönderme teklifinin hazırlanan planda yer aldığı belirtiliyor.

Kara birliklerinin Suriye’de hangi cephelerde yer alacağı henüz belirsiz ancak teklif kabul edilirse askerler Suriye’ye girecek.

Halihazırda Rakka kuşatmasında danışmanlık yapan ABD özel kuvvetler askerleriSuriye’de bulunuyor ancak bunların sayısı az. DEAŞ’ın kalesi Rakka’yı terör örgütü PKK’nınSuriye uzantısı PYD/YPG’nin yoğunlukta olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDF) kuşatmış durumda. YPG’liler birkaç aydır DEAŞ’lılarla çatışıyor.

ANKARA İLE MÜZAKERE

Washington ayrıca Türkiye ile Rakka operasyonunu müzakere ediyor. YPG’nin operasyon dışında tutulmasını isteyen Ankara, Türk özel kuvvetlerinin devreye girebileceğini geçen hafta resmen duyurmuştu.

Rakka’da nasıl bir adım atılacağı henüz belirsizliğini korurken, CNN’e göre ABD kara birliklerinin YPG terör örgütünün Türkiye’nin menfaatlerine zarar vermeyeceği konusundaAnkara’ya teminat verilmesi de söz konusu.

IRAK’TA DA DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU

CNN’in gündeme getirdiği bir diğer gelişme, Irak’a asker göndermeyle ilgili değişikliğe gidilebileceği yönünde. Irak’ta şu anda 5 binden fazla ABD askeri bulunuyor ve bu askerler Barack Obama döneminde Irak ordusunu eğitmek üzere gönderildi. Yeni planda Trump yönetiminin daimi asker konuşlandırma koşulunu değiştirip onun yerine daha kısa sürelerde fazla sayıda askeri stratejik noktalara yollayabileceği belirtiliyor.

BİR YILDA TOPRAKLARININ DÖRTTE BİRİNİ KAYBETTİ

Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’da 17 Ekim’den bu yana kuşatma altında tutulan terör örgütü DEAŞ, geçen yıl elindeki toprakların dörtte birini kaybetti. Irak’ta Felluce, Libya’daSirte gibi kentlerden temizlenen kanlı örgüt, El Bab ve Musul’u da kaybetmesi halinde sadece Rakka’ya sıkışacak.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ABD SAVAŞA GİREBİLİR !

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x