100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM EYLÜL’DE AÇILIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Gönen’de yapım çalışmaları devam eden biyokütleye dayalı enerji santralini yerinde inceleyerek iş adamı İbrahim Mutlu’dan tesisle ilgili kapsamlı bilgi aldı.

İbrahim Mutlu, Deri Karma İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yapım çalışmaları devam eden tesisin 100 milyon dolara mal olacağı söyledi. Tesisin kurulu gücünün 30 megavat olacağını dile getiren Mutlu, tesiste, çeltik, kanola,  mısır sapları, tarımsal atıklar, hayvansal atıklar ile orman atıklarının yakıt olarak kullanılacağını söyledi.

Mutlu, yıl içinde faaliyete geçecek santralin ilk etapta 300 kişiye istihdam sağlayacağını açıkladı. Mutlu “20 Eylül 2016’dan itibaren tam kapasite üretim yapmayı hedefliyoruz. Biyokütleden elektrik üretiminde, atıklar önce yataklı bir reaktörde yakılarak buharlaştırılıyor, sonrasında bu buhar, türbinlerden geçiriliyor ve elektrik elde ediliyor. Biyokütle enerjisine dayalı elektrik üretim tesisleri yenilenebilir enerji kapsamında olduğu için EPDK kaynakları, üretilen elektrik enerjisinin Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun kapsamında kilovat saat başına 0,133 dolardan satın alıyor” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Başbakan Yıldırım, Temelli Jandarma Karakolu'ndaki askerlerle iftarda bir araya geldi. başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM EYLÜL’DE AÇILIYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x