1 MAYIS EMEK PLATFORMU TARAFINDAN KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİSK, TÜRK – İŞ ve KESK’ in yanı sıra ADD ve CHP, ÖDP gibi partilerin destek verdiği kutlamalar İDO önünden kortejle başladı. Kutlamalara CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve eski Milletvekili Sedat Pekel katıldı.

Cumhuriyet meydanına kadar kortej sloganlarla yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Emek Platformu Dönen Başkanı ve Petrol- İş Şube Başkanı İsmail Kayan tarafından hazırlanan ortak metin okundu.

1 Mayıs Emek, Mücadele ve Dayanışma günümüz kutlu olsun
Emek Platformu Dönem Başkanı ve Petrol İş Şube Başkanı İsmail Kayan yaptığı konuşmada;“Biz işçi’yiz, biz köylü’yüz, biz çiftçi’yiz, biz memur’uz, biz emekli’yiz, biz öğrenci’yiz, biz Türkiye’yiz. Bugün bizim bayramımız. 1 Mayıs Emek, Mücadele ve Dayanışma günümüz kutlu olsun. Alanlara hoşgeldiniz. Biz Ülkemizi seviyoruz. Biz ayrımcılığa, bölücülüğe ve dayatmalara karşıyız. Bizim sorunlarımız var. Bizim sorunlarımızın ülkenin sorunları olduğunu düşünüyoruz. Bizim geçim sorunumuz var, bizim Varlık fonu sorunumuz var, emeklilerin geçim sorunu var, eğitimin ve sağlık sisteminin paralı olması gibi sorunlarımız var, sorunlarımızı ve taleplerimizi haykırmaya geldik.Eğitim sisteminde; okullar da ve üniversiteler de eğitim emekçilerine yönelik olarak başlatılan soruşturma, sürgün, baskı ve cezaların en yoğun olduğu dönemlerden geçiyoruz. Başta eğitim hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlükler konusundaki ilkeli ve kararlı duruşundan yıllardır taviz vermeyen eğitim emekçileri kimi zaman tamamen iktidarın denetimine giren yargı ve hukuk kıskacına alınarak cezalandırılmak, kimi zaman da tamamen siyasi talimatlar ile sürgün kararları verilerek yıldırılmak istenmektedir” dedi

Parasız Eğitim, Parasız Sağlık

Kayan konuşmasının devamında;” Bizler cumhuriyetin laik demokratik ve eğitim politikalarının yaşama geçirilmesini istiyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği LAİK, ÇAĞDAŞ, DEMOKRATİK CUMHURİYET daima yükselecek ve ebediyyen yaşatılacaktır.
.Eğitim sistemindeki çürümeyi hızlandıran 4 + 4 + 4 dayatmasından derhal vazgeçilmelidir.
• Atanamayan öğretmenlerin ataması yapılmalıdır.
• Sağlık sistemindeki paralı düzene son verilmelidir.
• Çalışanların özlük hakları tekrar düzenlenmelidir.
Toplumun işsizlerden sonra en mağdur olan kesimi emekliler örgütsüz bırakılmak istenmiş, örgütlenme yolları kapatılmaya çalışılmış, kenarda köşede ölümü beklemeleri istenmiştir. Ancak emekliler kendilerine biçilen ve reva görülen bu düşünceyi reddetmiş, özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olmamışlardır. İlk etapta promasyon talebi kazanılmıştır. Şimdi de 1 Mayıs ta taleplerini haykırmaktadırlar.
Bir Varlık Fonu kurdular; Adı Varlık, kendisi yokluk fonu olacaktır. KİT’lerden çıkarılıp Varlık fonuna aktarılan kurumlar Hazineye temettü ödemeyi kesecekler, Varlık fonuna aktaracaklar. Varlık fonuna gelecek paranın nereden geleceği belli. Fakat, nereye harcanacağı belli değil. Yol, köprü, Kanal İstanbul yapacağız. Yol’a köprü’ye karşı değiliz. Mevcut sistemde de yapıyorsun. Ancak amaç farklı. Bu kurumlar ipotek gösterilerek kredi alınacak. Krediyi ödeyemediğin zaman bu kurumlar satılacak. Endişemiz budur. Bundan dolayıdır ki Varlık fonuna karşıyız. 2017 Dönemi Kamu toplu iş sözleşmeleri 1 Ocak’tan itibaren başlamıştır. İnsanca yaşanabilir bir ücret talep ediyoruz. Kıdem Tazminatı Fonu kuracağız. Bu fondan herkez tazminatını alacak diyorlar. Biz fonların ne anlama geldiğini biliyoruz. Kıdem tazminatında gerileme olursa GENEL GREV sebebidir diyoruz. Anlamıyorlar.. Mevcut yasaya ilave edersin kendi isteği ile ayrılan işçide tazminatını alır dediğinde sorun çözülür. Ama amaç başka. Onu sermayeye peşkeş çekeçekler.

Türkiye maşallah taşeron cenneti oldu. Kadroya alacağız dediler fos çıktı. Taşeronda çalışan bir arkadaşımız 1.600 TL maaş alıyorsa 500 TL de taşeron firma alıyor. Diyoruz ki; Taşeron firmaya vereceğin parayı işçiye ver ve kadroya al. Yok olmaz. Neden yandaş taşeron firmalar ihya ediliyor. Ancak taşeronda çalışan arkadaşlara da iki çift lafımız olacak. Sizin mücadelenizi veriyoruz. Lakin sizler alanlarda yoksunuz. Korkmayın bizler sizleri sonuna kadar savunuruz “ dedi.

Konuşmanın ardından Petrol- İş Sendikası halk oyunları ekibi gösterilerini sergilerken, saz sanatçıları da performanslarını sergiledi.

1 mayıs2

1mayıs4

1mayıs5

 

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 MAYIS EMEK PLATFORMU TARAFINDAN KUTLANDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x