“1 HİLYE 40 EBRU” SERGİSİ AÇILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Kutlu Doğumun 1446. Yılında düzenlenen “1 HİLYE 40 EBRU” sergisi Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı.
25-30 Nisan tarihleri arasında açık olacak serginin açılışını Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen yaptı. Çok sayıda Sanatseverlerin katıldığı sergi açılışında Osman Şimşek ve Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen birer konuşma yaptılar.
Osman Şimşek yaptığı konuşmada; “Gerek ebru sanatı gerekse hat sanatı kültür tarihinin 1000 yılı aşkın zamandan beri en geliştirmiş olduğu bir medeniyet unsurudur. Bu unsuru gelecek 1000 yıllara taşımaya bir köprü olmaya, bir vesile olmaya çalıştım. Gelecek yüzyıllara bu tür yeni bir çalışmayla katkıda bulunmaya çalıştım” dedi.
Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen yaptığı konuşmada; “Geçen sene Elif sergisini gezdim hayran olmuştum. Yine görüyoruz muhteşem tablolar, Ebru sanatını birleştirmiş. İslam adetlerine göre peygamber efendimizin resmini çizmek, hoş karşılanmıyordu. Hilye sanatı peygamber efendimizi şiirle, sözle, yazılarla anlatma sanatı. Ben güzel çalışması için, tekrar Osman Şimşek abimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bandırma Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen tarafından, Osman Şimşek’e plaket verildi.

 

sergi2

sergi3

sergi4

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

“1 HİLYE 40 EBRU” SERGİSİ AÇILDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x